Over De Journalisten Toolkit

De ultieme toolkit voor journalisten van nu

Journalisten moeten tegenwoordig goed nadenken waar ze hun tijd aan besteden omdat de inkomsten in de journalistiek onder druk staan. Sommige online tools, apps en platforms helpen je tien stappen verder en andere kosten je alleen maar tijd. Daarom leek het de initiatiefnemers van De Journalisten-toolkit een goed idee om een gecureerde lijst bij te houden met de digitale hulpmiddelen die je absoluut niet mag missen als journalist.

Elke dag wordt er wel een nieuwe online tool, platform of app gelanceerd die relevant is voor het werk van journalisten. Door de stortvloed aan nieuwe producten is het echter bijzonder lastig geworden om de relevante tools te onderscheiden van de producten die alleen maar tijd slurpen.

De Journalisten Toolkit is een initiatief van de founders van online newsletter tool Revue en digitaal platform voor journalisten Journa, in samenwerking met De Coöperatie. De drie bedrijven organiseren op 5 juli ook een meetup over journalistiek en technologie: https://attending.io/events/journalism-tech-meetup